Back to Top
logo

Οινοτουρισμός 2018

Το Κτήμα Πόρτο Καρράς δημιούργησε για τους Οινόφιλους σε όλο τον κόσμο, ένα μοναδικό πρόγραμμα οινοτουρισμού.

Σε συνεργασία με το Porto Carras Grand Resort παρέχει την απόλυτη και πιο ολοκληρωμένη οινοτουριστική εμπειρία στην Ελλάδα.

Περίπατος στους αμπελώνες, πικ–νικ στο δάσος με θέα τον Τορωναίο κόλπο, επίσκεψη στο οινοποιείο, ξενάγηση στις κάβες, γευστικές δοκιμές παλαιωμένων κρασιών από τα βαρέλια, privé γευσιγνωσίες, οινικές κρουαζιέρες και ευεργετικές θεραπείες Wine Spa με τα προϊόντα του κτήματος ‘’Zoé Grape Collection’’, είναι μερικές από τις υπηρεσίες που μπορεί να απολαύσει κανείς μέσα από τα οινοτουριστικά πακέτα που προσφέρει το Κτήμα Πόρτο Καρράς. Η Βίλα Γαλήνη, το μεγαλοπρεπές Chateau του Κτήματος, είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον της Σιθωνίας. Το σπίτι του αείμνηστου Ιωάννη Καρρά, που άλλοτε επισκέπτονταν μεγάλες προσωπικότητες της εποχής, όπως ο Σαλβαντόρ Νταλί και η Τζίνα Μπαχάουερ, σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των οινοτουριστικών περιηγήσεων.

Ξενάγηση στους αμπελώνες

Γνωριμία με τον μεγαλύτερο ενιαίο βιολογικό αμπελώνα της Ελλάδας και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, συνολικής έκτασης 4.750 στρεμμάτων, του Κτήματος Πόρτο Καρράς. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να θαυμάσει από κοντά το μεγαλείο του όρους Μελίτωνα και μέσα από δύσβατους δρόμους το εντυπωσιακό μέγεθος του Κτήματος. Στα ομορφότερα σημεία του ιστορικού αμπελώνα πραγματοποιούνται στάσεις, δίνοντας στον επισκέπτη την δυνατότητα να απολαύσει στην σκιά των δέντρων τις απέραντες εκτάσεις του πράσινου των αμπελιών και του μπλε του Αιγαίου, καθώς η στάση στην κορυφή του όρους Μελίτωνα επιτρέπει την θέα ως τις Βόρειες Σποράδες.

Ξενάγηση στη "Βίλα Γαλήνη"

Η μοναδική Βίλα Γαλήνη, σύμβολο του Κτήματος Πόρτο Καρράς, ανοίγει τις πόρτες της για να σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή. Η απαράμιλλη θέα από κάθε γωνιά του εσωτερικού χώρου, τα ξεχωριστά δωμάτια όπου διέμειναν ιστορικές προσωπικότητες, όπως ο διάσημος Ισπανός ζωγράφος Salvador Dali, που κατοικούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Βίλα Γαλήνη. Ήταν λάτρης της Mελισσάνθης και νονός του Blanc de Blancs, δύο από τις ιστορικότερες ετικέτες λευκών κρασιών στην Ελλάδα. Η αξεπέραστη ηθοποιός και πολιτικός Μελίνα Μερκούρη, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο λαογράφος και καλλιτέχνης Νίκος Γιαλούρης, ο παγκοσμίου φήμης χορευτής Rudolf Nureyev, η διάσημη πιανίστα Τζίνα Μπαχάουερ και πολλοί άλλοι φιλοξενήθηκαν και φιλοξενούνται στα γραφικά διαμερίσματα της πανέμορφης Βίλας. Η μοναστηριακή αρχιτεκτονική και οι ιστορίες γύρω από το πανέμορφο chateau δε θα αφήσουν κανένα ασυγκίνητο.

Επίσκεψη στο Οινοποιείο

Στο κέντρο του Κτήματος, λίγα μέτρα μακριά από την Βίλα Γαλήνη βρίσκεται το Οινοποιείο. Εκεί καταλήγουν οι καρποί, ακολουθώντας τους νόμους της βαρύτητας και φροντίζοντας να φτάσουν στην διαδικασία επεξεργασίας με την λιγότερη δυνατή καταπόνηση. Θα δούμε τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας, θα επισκεφθούμε το κελάρι όπου ωριμάζουν τα κρασιά για χρόνια και αν είμαστε τυχεροί θα δοκιμάσουμε σε αποκλειστικότητα σοδειές που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.

Επίσκεψη στην αίθουσα Μελισσάνθη

Δίπλα ακριβώς από το Οινοποιείο, βρίσκεται η πάντα φιλόξενη και δροσερή Αίθουσα οινογνωσίας «Μελισσάνθη». Φτάνοντας εκεί, έφτασε η ώρα της γνωριμίας με τα κρασιά του Κτήματος. Όλα είναι έτοιμα για μία συναρπαστική γευστική δοκιμή που μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τον επισκέπτη.

ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΜΑΣ