Back to Top
close
Γαρίδες Σαγανάκι
Γαρίδες Σαγανάκι

ΥΛΙΚΑ
(για 6 άτομα)
1 κιλό μέτριες φρέσκες γαρίδες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι και καυτερό κατά προτίμηση εάν σας αρέσει
100 γρμ τυρί φέτα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι στη πλάτη τους και κρατάμε τα κεφάλια και την ουρά.
Τις τοποθετούμε μέσα σε κρύο νερό με παγάκια.
Μέσα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τις ντομάτες για10 λεπτά ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε για 5- με 7 λεπτά.
Τις αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και την τριμμένη φέτα .
Τρώγονται με πράσινη σαλάτα και με την καλή παρέα μιας παγωμένης με ζωηρή επίγευση Μελισσάνθη

logo

ΜελισσάνθηΛευκός Ξηρός

Tύπος KρασιούΛευκός Ξηρός, Π.Ο.Π. Πλαγιές ΜελίτωναΠοικιλιακή ΣύνθεσηΑθήρι, Aσύρτικο, ΡοδίτηςΟργανοληπτικά ΧαρακτηριστικάΛαμπερό αχυρόξανθο χρώμα. Αρώματα βοτάνων, λεμονιού, λευκόσαρκων φρούτων και μέντας. Στόμα με όγκο, φίνα οξύτητα και ζωηρή επίγευση που ξεχειλίζει από αρώματα εσπεριδοειδών

 

Υψόμετρο300 - 400 μέτρα.Έδαφος Μέσης σύστασης αμμοπηλώδεςΑπόδοση Αμπελιού500 κιλά/στρέμμαΠαραγωγική διαδικασίαΠροζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία. Οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με χρήση επιλεγμένων ζυμών σε θερμοκρασίες 16 -18 βαθμούς Κελσίου. Παραμονή με τις οινολάσπες για μερικούς μήνες με περιοδική ανάδευση

Συνδυασμοί Συνοδεύει θαλασσινά, φρέσκα ψάρια, λευκά κρέατα, ζυμαρικά, ασιατική κουζίναΣερβίρεται Στους 8 - 10 βαθμούς Κελσίου

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ
Μελισσάνθη
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνταγές που προτείνουμε

Άλλες προτάσεις

Χρυσαλλίς Λευκός Ημίξηρος ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
White Soul Λευκός Ξηρός, Σιθωνία ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ασύρτικο Λευκός Ξηρός, Π.Γ.Ε. Χαλκιδική ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Blanc De Blancs Λευκός Ξηρός, Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ