Back to Top
close
Γαρίδες Σαγανάκι
Γαρίδες Σαγανάκι

ΥΛΙΚΑ
(για 6 άτομα)
1 κιλό μέτριες φρέσκες γαρίδες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι και καυτερό κατά προτίμηση εάν σας αρέσει
100 γρμ τυρί φέτα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι στη πλάτη τους και κρατάμε τα κεφάλια και την ουρά.
Τις τοποθετούμε μέσα σε κρύο νερό με παγάκια.
Μέσα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τις ντομάτες για10 λεπτά ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε για 5- με 7 λεπτά.
Τις αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και την τριμμένη φέτα .
Τρώγονται με πράσινη σαλάτα και με την καλή παρέα μιας παγωμένης με ζωηρή επίγευση Μελισσάνθη

logo

ΜελισσάνθηΛευκός Ξηρός

Tύπος Kρασιού: Λευκός Ξηρός, Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα.Ποικιλιακή Σύνθεση: Αθήρι, Aσύρτικο, Ροδίτης.Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:Λαμπερό αχυρόξανθο χρώμα. Αρώματα βοτάνων, λεμονιού, λευκόσαρκων φρούτων και μέντας. Στόμα με όγκο, φίνα οξύτητα και ζωηρή επίγευση που ξεχειλίζει από αρώματα εσπεριδοειδών.

 

Υψόμετρο:300 - 400 μέτρα.Έδαφος: Μέσης σύστασης αμμοπηλώδες.Απόδοση Αμπελιού: 500 κιλά/στρέμμα.Παραγωγική διαδικασία:Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία. Οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με χρήση επιλεγμένων ζυμών σε θερμοκρασίες 16 -18 βαθμούς Κελσίου. Παραμονή με τις οινολάσπες για μερικούς μήνες με περιοδική ανάδευση.

Συνδυασμοί: Συνοδεύει θαλασσινά, φρέσκα ψάρια, λευκά κρέατα, ζυμαρικά, ασιατική κουζίνα.Σερβίρεται: Στους 8 - 10 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ
Μελισσάνθη
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνταγές που προτείνουμε

Άλλες προτάσεις

White Soul Λευκός Ξηρός, Π.Γ.Ε Σιθωνία ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ασύρτικο Λευκός Ξηρός, Π.Γ.Ε. Χαλκιδική. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Blanc De Blancs Λευκός Ξηρός, Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Blanc De Blancs Λευκός Ξηρός, Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ