Back to Top
close
Φιλέτο συναγρίδας με χόρτα
Φιλέτο συναγρίδας με χόρτα

ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα

600 γρ. συναγρίδα.
300 γρ. αντίδια.
4 φέτες ντομάτας
3 φέτες λάιμ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Δενδρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φιλετάρουμε τη συναγρίδα , την πλένουμε με κρύο νερό , την στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε τα αντίδια και τα βράζουμε για λίγο στον ατμό.
Πασπαλίζουμε τα χόρτα με ελαιόλαδο και λεμόνι αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε το ψάρι στη σχάρα από 4 λεπτά την κάθε πλευρά του.
Ψήνουμε τις φέτες λαιμ και ντομάτας για λίγα λεπτά.
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε εναλλάξ τις φέτες του ψαριού και τις φέτες ντομάτας και τις φέτες λάιμ, ρίχνουμε μικρή ποσότητα ελαιόλαδου με άρωμα δεντρολίβανου και χυμού λεμονιού.

Ο τέλειος συνδυασμός είναι η Μαλαγουζιά που μαζί με το ψάρι θα αποδώσει τα μέγιστα από τα αρώματα του κρασιού

logo

ΜαλαγουζιάΛευκός Ξηρός

Tύπος Kρασιού: Λευκός ξηρός, Π.Γ.Ε. Χαλκιδική.Ποικιλιακή Σύνθεση: ΜαλαγουζιάΟργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:Λαμπερό λεμονί χρώμα. Πολύπλοκη μύτη με αρώματα ροδάκινου, μάνγκο και κίτρου. Βοτανικές νύξεις βασιλικού και μέντας. Στόμα πλούσιο αρωματικά, στρογγυλό με ξεχωριστή ένταση, ισορροπημένη οξύτητα και μακρά αρωματική επίγευση.

 

Υψόμετρο:100-150 μέτρα.Έδαφος: Μέσης σύστασης αργιλοπηλώδες.Απόδοση Αμπελιού: 800 κιλά/στρέμμα.Παραγωγική διαδικασία:Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία. Οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με χρήση επιλεγμένων ζυμών σε θερμοκρασίες 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παραμονή με τις οινολάσπες για μερικούς μήνες με περιοδική ανάδευση, ενώ παράλληλα ένα μέρος ωριμάζει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, εμπλουτίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον χαρακτήρα της Μαλαγουζιάς.

Συνδυασμοί: Φρέσκα ψάρια, πουλερικά, ζυμαρικά και φρούτα.Σερβίρεται: Στους 8 - 10 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ
Μαλαγουζιά
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άλλες προτάσεις

White Soul Λευκός Ξηρός, Π.Γ.Ε Σιθωνία ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ασύρτικο Λευκός Ξηρός, Π.Γ.Ε. Χαλκιδική. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Blanc De Blancs Λευκός Ξηρός, Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μελισσάνθη Λευκός ξηρός, Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ