Back to Top
close
Φιλέτο με τρούφα
Φιλέτο με τρούφα

Υλικά για 2 άτομα

400 γρμ μοσχαρίσιο φιλέτο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
20 γρμ μανιτάρι τρούφα
λίγος αφρός αλατιού
μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και μόλις κάψει ,προσθέτουμε τα φιλέτα.
Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά,( κατά προτίμηση όσο ψημένο το θέλουμε ).
Πολτοποιούμε την μισή τρούφα μέσα σε ελαιόλαδο, προσθέτοντας αλάτΙ – πιπέρι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φιλέτου . Κατόπιν κόβουμε σε λεπτές φέτες την υπόλοιπη τρούφα και τις τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι φιλέτου.

Σερβίρετε με φρέσκο πιπέρι με πράσινη σαλάτα και ταιριάζει απόλυτα με το ερυθρό ξερό
Λημνιό.

logo

LimNeonΕρυθρός Ξηρός

Tύπος Kρασιού: Ερυθρός Ξηρός, Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα.Ποικιλιακή Σύνθεση: ΛημνιόΟργανοληπτικά Xαρακτηριστικά: Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Αρώματα ώριμων φρούτων του δάσους, με νότες βανίλιας, δέρματος και μαύρου πιπεριού. Στόμα ισορροπημένο, βελούδινο με έντονα τα αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων και τρυφερές γλυκές τανίνες που συνοδεύουν έως το τελείωμα.

Υψόμετρο: 150 - 300 μέτρα.Έδαφος: Mέσης σύστασης αμμοπηλώδες.Απόδοση Αμπελιού: 500 κιλά / στρέμμα.Παραγωγική διαδικασία: Εφαρμόζεται η κλασική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης με χρήση επιλεγμένων ζυμών σε ελεγχόμενες θερμoκρασίες. Ωρίμανση του οίνου σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες.

Συνδυασμοί: Λευκά και κόκκινα κρέατα, μεσογειακή κουζίνα, τυριά.Σερβίρεται: Στους 16 - 18 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ
LimNeon
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνταγές που προτείνουμε

Άλλες προτάσεις

Ruby Heart Οίνος Ερυθρός Ξηρός, Π.Γ.Ε. Χαλκιδική. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Merlot Ερυθρός Ξηρός, Π.Γ.Ε Χαλκιδική. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Magnus Baccata Ερυθρός Ξηρός, Π.Γ.Ε. Σιθωνία. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Chateau Πόρτο Καρράς Ερυθρός Ξηρός, Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ