Back to Top
close
Λαγός Στιφάδο
Λαγός Στιφάδο

Υλικά για 4-5 άτομα

1 λαγός κομμένος σε μερίδες
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 ξυλαράκι κανέλα
½ ποτήρι ξύδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Κόκκους μπαχάρι
Κόκκους μαύρο πιπέρι
Αλάτι
2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τον λαγό με κρύο νερό κατόπιν τον μαρινάρουμε για μια νύχτα μέσα στο ξύδι για να μαλακώσει το κρέας του.
Την άλλη ημέρα τον στραγγίζουμε από το ξύδι και τον σοτάρουμε μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιάσει κρούστα το κρέας του. Προσθέτουμε τα 2 ποτήρια κρασί και τον αφήνουμε για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά να βράσει .
Κατόπιν σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο υπόλοιπο λάδι και τα τοποθετούμε στο φαγητό μαζί με την κανέλα, το μπαχάρι και κόκκους μαύρου πιπεριού, κανέλα, αλάτι και τη δάφνη.
Βράζουμε για άλλη 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί το ζουμί του .


ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ BABY KAI TO ΚΡΑΣΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CHATEAU PORTO CARRAS

logo

Chateau Πόρτο ΚαρράςΕρυθρός Ξηρός

Tύπος KρασιούΕρυθρός Ξηρός, Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα.Ποικιλιακή ΣύνθεσηCabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Λημνιό, Merlot.Οργανοληπτικά XαρακτηριστικάΒαθύ πορ- φυρό χρώμα. Πολύπλοκη μύτη με συμπυκνω- μένα αρώματα μαύρων φρούτων, κέδρου και καπνού. Στόμα πλούσιο, ισορροπημένο, με καλο- δομημένες τανίνες, εξαιρετικό μπουκέτο και έντονη σε διάρκεια επίγευση. Κατάλληλο για παλαίωση

Υψόμετρο150- 300 μέτρα.Έδαφος Mέσης σύστασης αμμοπηλώδες.Απόδοση Αμπελιού600 κιλά / στρέμμα.Παραγωγική διαδικασίαΕφαρμόζεται η κλα- σική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης με χρήση επιλεγμένων ζυμών σε ελεγχόμενες θερμοκρα- σίες. Παλαίωση του οίνου σε δρύινα γαλλικά βα- ρέλια για 24 μήνες και στη συνέχεια σε φιάλες για ένα περίπου χρόνο σε υπόγειες κάβες.

ΣυνδυασμοίΣυνοδεύει ιδανικά εκλεκτό κυνήγι, κόκκινα κρέατα με πικάντικες σάλτσες.ΣερβίρεταιΣτους 16 - 18 βαθμούς Κελσίου.

Chateau Πόρτο Καρράς
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνταγές που προτείνουμε

Άλλες προτάσεις

Ruby Heart Οίνος Ερυθρός Ξηρός, Π.Γ.Ε. Χαλκιδική. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Merlot Ερυθρός Ξηρός, Π.Γ.Ε Χαλκιδική. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
LimNeon Ερυθρός Ξηρός, Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Magnus Baccata Ερυθρός Ξηρός, Π.Γ.Ε. Σιθωνία. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ